MIKSI TULLA KESÄLEIRILLE NURMEKSEEN?

 – No ensinnäkin sinne on Helsingistä sama matka kuin Vilnaan, siis rapiat 611 km. Panun OH7CW mukaan sen ajaa yksillä perseillä/silmillä (noin 8 – 9 tuntiin). Ei paha matka.

 – Hyvärilässä on lehmän kokoisia itikoita, jotka kantavat Pogostan tautia. Niitä sekä punkkeja on tilattu varmasti riittävä määrä leiriläisten iloksi.

– Pielisen – Karjala on kauneinta Karjalaa. Saat oikeita karjalanpiirakoita ja jonakin päivänä, jos Luoja suo, syötäväksi Pielisen muikkua. Sen jälkeen et enää tiedä miksi pitäisi lähteä kotiin Espooseen.

– Hyvärilästä itään alkaa armoton korpi, jota vaeltamalla pääsee esim. Uralin kautta Vladivostokkiin. Vaellusreitit on merkitty jo 40- luvulla karttaan. Voit aloittaa vaikka Raatteen tiestä ja jatkaa Aunuksen kautta Ääniselle, edelleen Uralille. Ja siitähän on jo lyhyt matka Vladivostokkiin. Kannatta tosin ottaa mukaan lanttukukko ja vaikkapa kuivattua särkeä huikopalaksi.

–  Välittömästi leirialueen vieressä on suurpetoja: karhuja, susia, efelantteja ja sapelihammastiikereitä, joten mukulat ja vaimo on syytä pitää majoitustiloissa. Itse voit istua turvassa leiriravintolassa, takaamme siellä turvallisuutesi petojen suhteen

– Itä- suomalaisissa kerhoissa on arvokeskustelut käyty jo viime vuosisadan alussa, joten tämäkin asia on kunnossa. Leirin ajan voi keskittyä olennaiseen elikkä vaikkapa siihen saako Mätäsvaarasta tänä kesänä pontikkaa.

– Iltauinnilla voi pistäytyä Kolilla katselemassa ikiaikaista kansallismaisemaa, johon kaiken maailman Jäärneveltit ja Sibeliukset (taisi Inhakin olla mukana?) sekosivat viime vuosituhannen loppupuolella. Koli nimittäin näkyy, eikä sinne uiden niin pitkä matka ole. Laivakin menee Nurmeksen ja Kolin väliä alle kolme tuntia.

– OH7SV.lle ja muille  lentäville hörhöille on ilma-alusten pohjoinen ”51 Area” siinä osapuilleen puolessa välissä Nurmeksen ja Lieksan välistä pääkatua, joten sivistyksen parissa ollaan. Kannatta muuten katsella viimeistään finaalissa, minkä näköisiä ristejä on radan pintaan piirrelty, jos vaikkapa sattuu olemaan tilapäisesti käyttökiellossa koko kenttä maamyyrien kolojen takia.

–  Juuan Nunnalahdesta voi ostaa kotiin viemiseksi vuolukivitakan tai muuta sopivaa pientä  kuljetettavaa. Erityisen haluttuja ovat pienet nopan kokoiset vuolukivikuutiot, jotka laitetaan yöksi pakastimeen ja siitä viskilasiin. Pysyy muuten juoma kylmänä. Näitä settejä voi ostaa vaimolle tuliaisiksi useamman laatikon.

– Nämä leirihoukutukset ja monia muita näiden lisäksi olemme sinulle valmiiksi miettineet. Siis kaiken kaikkiaan olet tervetullut HAM KARELIAAN.

PS. Jos liikenneministeri Berner ei ole ehtinyt kääriä Joensuun ja Nurmeksen välistä rautatietä rullalle niin tänne pääsee myös junalla. Tai vaihtoehtoisesti Joensuuhun lentämällä, jos eläke se sallii. Voi myös kävellä Espoosta, tässä tapauksessa kannatta lähteä jo toisen juhannuspäivän haminoissa liikkeelle. Reittejä on kaksi: Se perinteinen Espoo -Viipuri- Käkisalmi – Sortavala, siitä ylös Raatteen tielle ja edelleen Nurmeksen Hyvärilään (ota mukaan sissimuonaa ja Kyynel radio). Tämä uudempi kulkee Kouvolan – Imatran – Joensuun Martta kahvion kautta Nurmekseen ja siitä Hyvärilään.

Categories: Yleinen